TELEFONSKI IMENIK :: GRAĐEVINARSTVO :: FRAGMAT

 

Adresa: Industrijska zona bb
GRAČANICA
Telefon: 035/705-163
035/708-432 - finansije
Fax: 035/705-164
Mobitel: 061/193-237, 061/164-349
Email: kontakt@fragmat.ba
Web: www.fragmat.ba
   

Predstavljanje grupacije FRAGMAT

Fragmat

Preduzeće FRAGMAT je osnovano 1991 godine sa sjedištem u selu Metulje na Blokah. Dakle godišnjice obilježavamo skupa sa samostalnošću Slovenije. Još od samog početka pažnja je bila usmjerena prevashodno proizvodnoj djelatnosti. Najprije izrađuje izolacije za hladnjake, kasnije je u program uključena i proizvodnja i prodaja panelnih fasadnih izolacija. Godine 1994 FRAGMAT se preselio u Sodražicu i proizvodnju izolacija za rashladne uređaje dopunio sa izradom toplotno izoliranih vrata za hladnjake.

FRAGMAT je godine1996 otkupom stiropornog proizvodnog programa ljubljanskog preduzeća IZOLIRKA postao značajan proizvođač toplotnih izolacija i drugih proizvoda od STIROPORA, t.j. ekspandiranog polistirena (EPS). Preduzeće nastavlja svoj rast i širenje pod imenom FRAGMAT IZOLIRKA. Godine 2004 smo otpočeli proizvodnju EPS u Kumanovu (Makedonija), sljedeće godine u Splitu (Hrvatska) i 2006 godine u Gračanici (BiH).

Godine 2005 smo grupciji FRAGMAT priključili društvo TIM Laško d.d., skupa s proizvodnjom stiropora OKIPOR u Zagrebu (Hrvatska), proizvodnjom bitumenskih proizvoda i toplotnoizolacijskih proizvoda od STIROPORA TIM IZOLIRKA u Šidu (Srbija) i preduzeće IZOLIRKA s njenim znanjem i industrijskim vlastništvom. Savremena tehnologija nam omogoćava proizvodnju široke palete proizvoda od ekspandiranog polistirena (EPS) i bitumenskih proizvoda za građevinarstvo, a s programom EPS ambalaže smo prisutni i u drugim privrednim granama.


Udruživanjem preduzeća i intenzivnim ulaganjem u proizvodnu opremu otvaraju nam se nove mogućnosti širenja prodaje na tržište jugoistočne Evrope i šire.

Danas preduzeće obuhvata 7 tvornica STIROPORA, od čega dvije u Sloveniji, ostale u inostranstvu, i 2 tvornice bitumenskih hidroizolacijskih materijala.
 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com