TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: CELEX

 

Adresa: Aleja Svetog Save 59,
Banja Luka
Tel/Fax: 051 217 266
051 230 430
Generalni sekretar: 051 230 440
Email: contact@fsrs.org
Web: www.fsrs.org

Фудбалски савез Републике Српске је савез који руководи организацијом фудбалских такмичења у Републици Српској.

Распадом СФР Југославије престао је да постоји и Фудбалски савез СР Босне и Херцеговине. Подијељена земља подијелила је и фудбалску организацију тако да је 5. септембра 1992. године основан Фудбалски савез за подручје Републике Српске. Ногометни савез Босне и Херцеговине основан је још у априлу исте године.

У тешким ратним и поратним условима радило се на омасовљавању фудбалске игре на свим нивоима од најмлађих категорија до сениора, па и женских екипа. Основана је Прва лига Републике Српске, више нижих лига, и велика судијска организација. У међувремену Фудбалски савез Босне и Херцеговине је примљен у ФИФА-у 1996. године, а у УЕФА-у 1999. године што им је отворило врата за излазак на европску сцену.

На Генералној скупштини Фудбалског савеза Босне и Херцеговине 15. априла 2000. године на којој је усвојен и Статут савеза, представници Фудбалског савеза Републике Српске нису учествовали.

Сав труд око омасовљавања, стварања квалитетних играча и услова за њихов развој и игру били би узалудни ако би то остало само у оквиру граница Републике Српске, без могућности изласка на међународну сцену.

Фудбалски савез Републике Српске и Фудбалски савез Босне и Херцеговине су 23. маја 2002. године основали зајднички Фудбалски савез Босне и Херцеговине. Основана је заједничка Премијер лига која је почела са радом 4. августа 2002. године. Заједничка је и репрезентација, док прве и ниже лиге воде савези ентитета, сваки на својој територији.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com