TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: ISKRA

 

Adresa: Nemanjina 35, Laktaši
Tel/Fax: 051 530 785
051 535 315
Email: iskra-ae@inecco.net

ISKRA AVTOELEKTRIKA dd iz Nove Gorice, Slovenija je osnovala 2003. preduzeće ISKRA AE KOMPONENTE doo u Laktašima. Preduzeće je startovalo u iznajmljenom prostoru od 80m2 sa ukupno 13 radnika. Na samom početku se počelo od jednostavnog proizvodnog programa – štanceraj, sa nekih 80-tak proizvoda. Iste godine smo pokazali svoju vitalnost, spremnost za nove i ozbiljnije programe tako da smo tu godinu završili vrlo uspješno. Pokazali smo da se sa dobrom organizacijom i racionalnošću predviđeni rezultati poslovanja mogu postići i prevazići.

Veliki doprinos uspješnosti poslovanja bila je strateška odluka da se od samog osnivanja preduzeća formira plan nabave i logistika unutar preduzeća.Dobrim rezultatima (uštedama troškova) je doprinjelo formiranje i vlastitog transporta.

Naredna 2004 god. je potvrdila sve dobre strane iz poslovanja 2003 god. i omogućila donošenje strateške odluke da se ide na složenije proizvode kao što su mali rotori AME i AMF.Tu smo pokazali svoju spremnost da se sa starom opremom možemo izboriti sa izvršenjem zacrtanog programa,uz blagovremenu pomoć pojedinih ljudi iz matične firme,a tada je i ostvarena najveća dobit po zaposlenom. Nismo se zaustavili na proizvodnji malih rotora već smo strateški donijeli odluku da objedinimo i preuzmemo od kooperanata matičnog preduzeća proizvodnju nosača četkica. Osvajanje tog programa karakteriše:
kvalitetna obučenost, profesionalan prenos programa od kooperanata do IAEK što se do danas manifestuje obavljanjem svih zadataka bez poteškoća.

Uspješno poslovanje prethodne 3 god i dobri rezultati su nametnuli još veće obaveze i planove tako da smo u 2006 god. zacrtali sebi plan da podignemo nivo kvaliteta naših proizvoda i da se sertificiramo po ISO 9001-2000. Iste godine smo proširili svoj transportni park i kupili vlastiti proizvodni prostor ukupnog prostora od 2700 m2 sa zemljišnim prostorom od 10250 m2. Kupovinu smo izvršili vlastitim sredstvima uz određena kreditna zaduženja. Sopstveni prostor nam je omogućio da se prihvatimo još većih izazova kao što su osvajanje AZJ rotora, zatim nove tehnologije i to: obrada na viševretenim automatima, obrada na RASTERIMA (brze prese), obrada na Bilerima i formirali smo sopstveni razvoj.

Stipendiramo studente mašinskog fakulteta za potrebe razvoja. Broj zaposlenih se povećavao iz godine u godinu tako da smo sa 13 radnika za 5 godina došli do 130 zaposlenih.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com