TELEFONSKI IMENIK :: TRANSPORT :: LUKA BRČKO

 

LUKA BRČKO d.o.o.


Adresa: Vuka Karadžića 37,
76 100 Brčko Distrikt
Telefon: 049 216 113
Fax: 049 216 402
Email: port-bd@teol.net
Web: www.lukabrcko.ba

Od 2004 godine luka posluje pod nazivom Javno preduzeće “LUKA BRČKO” d.o.o. Brčko Distrikt BiH. Osnivač Javnog Preduzeća je Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine. Preduzeće pruža usluge u riječnom, riječno-željezničkom i drugom kombiniranom prometu pravnim i fizičkim osobama iz Bosne i Hercegovine i inozemstva. Od 14.9.2006. godine Javno preduzeće “LUKA BRČKO” d.o.o. Brčko Distrikt BiH je dobilo status međunarodne luke.

Mogućnost uspostavljanja robnih tokova

Preko Luke Brčko moguće je uspostaviti direktne robne tokove rijekom Savom sa podunavskim lukama zapadne i istočne Evrope, kao i sa lukama na sjevernom i Crnom moru.

Luka Brčko je sa Evropskom željezničkom mrežom povezana sa saobraćajnicom Tuzla – Vinkovci. U neposrednoj blizini Luke Brčko nalazi se autoput Zagreb – Beograd (Evropski koridor X), kao i magistralni putni pravac M14.1.

Dobra povezanost kopneninm saobraćajnicama otvara mogućnost za uspostavljanje tranzitnih robnih tokova, kao i tokova čije je odredište u užem gravitacionom području JP “Luke Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH.

Naši kapaciteti

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com