TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: METAL

 

Adresa: Dositejeva bb
78400 GRADIŠKA
Telefon: 051/813-128, 813-077 (centrala)
813-400 (direktor)
813-454 (prodaja), 813-347 (nabava)
Fax: 051/813-170, 813-568
Email: metal@rskoming.net
Web: www.metal-gradiska.com
   

1957. god. Osnovano je zanatsko preduzeće za usluge i proizvodnju metalnih proizvoda za potrebe lokalnog stanovništva. Nakon kratkog vremena gradi se pogon za preradu lima hladnom deformacijom čiji su glavni finalni proizvodi:
neemajlirane i emajlirane cijevi i koljena za štednjake
građevinska limarija
bitumenska ambalaža.
Tehnološku opremu u ovom pogonu predstavljaju: makaze za sječenje lima u tablama, mašine za kružno savijanje lima za dimne cijevi, poluautomatske prese za izradu koljena, aparati za šavno zavarivanje, aparati za kružno savijanje krajeva cijevi.
1972. god. Preduzeće ulazi u sastav “RMK-ZENICA”, od kada počinje njegov intenzivan razvoj.
1974. god. Izgradnja pogona za proizvodnju rasklopnih mehanizma po licenci poznate belgijske firme “SEDAC”. Projektovani kapacitet novog pogona rasklopnih mehanizma iznosio je 100 000 kom. (rad u dvije smjene).
1981. god. Izgrađen pogon sa savremenom linijom za proizvodnju cijevi, koje se koriste kao sopstveni repromaterijal, a veći dio se plasira na tržište.
1982. god. Izgrađen pogon za proizvodnju škara za industriju namještaja i građevinskih kolica u Romanovcima, selu 18 km udaljenom od Gradiške.
1988. god. Sagrađen je i peti pogon za proizvodnju vrtne opreme, školskog namještaja, kamp opreme i šireg asortimana proizvoda za domaćinstvo.
2002. god. Proizvodni program preduzeća proširen je sa proizvodnjom elemenata za građevinarstvo, podupirača, a nakon kratkog vremena usvojena je i proizvodnja skela.

Preduzeće je jedno od rijetkih na teritoriji RS, a i BiH koje je i u poslijeratnom periodu zapošljavalo nove radnike.
U svrhu angažovanja mladih i stručnih kadrova, preduzeće stipendira određeni broj studenata, prije svega mašinske i ekonomske struke.
Kvalitet preduzeća prepoznaju i investitori u hartije od vrijednosti. Akcije preduzeća postižu sve veću cijenu na tržištu hartija od vrijednosti, a postoje i indicije da će akcije preduzeća uskoro biti uvrštene i na berzansku kotaciju, zajedno sa najuspješnijim i najprofitabilnijim preduzećima u RS.
I u sadašnjem periodu glavne reference preduzeća ostaju: duga tradicija uspješnog poslovanja, stručni potencijal zaposlenih, otvorenost za primjenu novih tehnologija, tržišna i profitna orjentacija, što sve, uz razvijen menadžment, garantuje visok kvalitet i pouzdanost.

PROIZVODNJA: CIJEVI, MEHANIZAMA, MAKAZA, KOLICA,
NAMJEŠTAJA, OKOVA ZA NAMJEŠTAJ,
OPREME ZA GRAĐEVINARSTVO

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com