TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: MILE PETROVIĆ

 

Adresa: Brestovčina bb
78400 GRADIŠKA
Telefon: 051/814-910
Telefax: 051/815-831
Email: mpetrovic@rskoming.net
Web: www.milepetrovic.com
   

Osnovna djelatnost naše radnje je izrada nadgrobnih spomenika. Na sadašnjoj lokaciji kamenorezačka radnja postoji već 15 godina. Inače se tradicija izrade nadgrobnih spomenika u našoj porodici prenosila s koljena na koljeno. U ponudi imamo nekoliko stotina modela spomenika za njihovu izradu koristimo najkvalitetnije svjetske granite i mermere. O krajnjem izgledu spomenika odlučuje sam klijent (vrsta kmena, oblik spomenika, oblaganje grobnica, vrste slova, keramičke slike, gravure, itd.)

FOTOKERAMIKA PETROVIĆ djeluje u sklopu kamenorezačke radnje Mile Petrovića od 2001. godine. Shvatajući vrijednost slika na nadgrobnim spomenicima, prvenstveno u našoj radnji, a onda i u drugim, opskrbili smo se najsavremenijom opremom za izradu istih. Kompjuterska obrada postala je osnovni protagonist u izradi ovih slika. Koristeći takvu tehnologiju i vrhunski repromaterijal (boje, keramika) dobili smo izvrsne rezultate, koje nam svakodnevno potvrđuju klijenti. Ona nam omogućava izradu svih vrsta slika na keramici, crno-bijelih i u boji, svih oblika i veličina. Uspješno vršimo retuširanje oštećenih fotografija, mijenjanje pozadina, odijela, izrađujemo grupne slike sa dvije ili više osoba, kao i dodavanje neograničenog broja umjetničkih efekata na slike.


Pisanje teksta na nadgrobnim spomenicima vršimo pjeskarenjem. Klijenti odaberu vrstu slova između nekoliko stotina ćiriličnih i latiničnih slova koja nudimo. Samom ispisu prehodi kompjuterska priprema. Čak postoji mogućnost prenošenja rukopisa klijenta na kamen. Nakon ispisa, slova se premaziju bojom srebra ili bojom zlata. Na zahtjev klijenta možemo ih pozlatiti 24-karatnim zlatnim listićima.

Vršimo i izradu elemenata za uređenje enterijera i eksterijera. U tu svrhu od granita se najčešće se upotrebljavaju: LABRADOR, MULTICOLOR, ROSA BETA, LIMBARA i BALTIC BROWN, a od mermera (sedimentne stijene neotporne na vanjske uticaje) KARRARA.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com