TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: MIP

 

Adresa: Rudnička bb, 79101 PRIJEDOR
Telefon: 052 232 511, 232 551 (centrala)
052 212 883 (finansije)
052 234 521 (komercijala)
Fax: 052 215 811
Email: office@mip.rs.ba
Web: www.mip.rs.ba
   

O KOMPANIJI
Više od dvadeset godina duga tradicija, bogata iskustva, snažan kadrovski potencijal i savremena oprema čine ovo preduzeće jednim od vodećih u oblasti proizvodnje zavarenih čeličnih konstrukcija i dijelova opreme u našoj republici, a i šire.

Osnovna proizvodna orjentacija je usmjerena na proizvodnju čeličnih konstrukcija od valjanih i limenih profila i cijevi, te izradu zavarenih dijelova opreme za industriju i druge namjene.
Metalna Industrija Prijedor nalazi se u industrijskoj zoni grada, udaljena od magistralnog puta Prijedor-Banja Luka cca 1000m. Ova lokacija nam obezbjeđuje i izuzetne pogodnosti u željezničkom transportu. "MIP" raspolaze sa 32000m kvadratnih prostora, a od toga 4500m kvadratnih pokrivenog radnog prostora koji opslužuje četiri mosna i jedan portalni kran ukupne nosivosti 800 KN.
Postojeći kapaciteti nam omogućavaju proizvodnju cca 2500 tona zavarenih čeličnih konstrukcija godišnje.
Izvozna orijentacija i visok kvalitet proizvodnje rezultirali su time da 95% svojih proizvoda radimo za zapadno-evropsko tržište.

PROIZVODNI PROGRAM
Za više od 20 godina svoga rada ostvarili smo zavidan uspjeh u svim oblastima proizvodnje metalnih konstukcija. Ovo iskustvo građeno na saradnji sa zahtjevnim partnerima, prvenstveno širom Evrope (Italija, Njemačka, Austrija, Holandija, Francuska, Španija, Slovenija), Azije (Rusija) i Afrike (Libija, Alžir) proširilo je naš proizvodni program, a stepen kvaliteta podinut je na najviši nivo.

Danas se naš proizvodni program sastoji od:
Proizvodnje čeličnih konstrukcija;
Proizvodnja dijelova mašina i opreme za: građevinarstvo, elektro industriju, mašinsku industriju, drvnu undustriju, gumarsku industriju i druge industrijske oblasti;
Izrade kompletnih konstrukcija za mostove;
Izrade kompletnih instalacija za industrijsko otprašivanje;

TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI
Proces proizvodnje zavarenih sklopova, definisan tehnološkim fazama: priprema pozicija, sklapanje pozicija, zavarivanje, mašinska obrada skidanjem strugotine, zaštita od korozije i kontrola proizvoda, praćen je odgovarajućim tehnološkim mogućnostima.
Priprema pozija obuhvata: rezanje, pjeskarenje i sačmarenje i plastičnu deformaciju.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com