TELEFONSKI IMENIK :: UGOSTITELJSTVO :: MONUMENT

 

Adresa: Mrakovica, Nacionalni park “Kozara”
79000 PRIJEDOR
Telefon: 052/483-777
Fax: 052/489-063
Email: info@hotel-monument.com
Web: www.hotel-monument.com
   

Jedan od dragulja turističke ponude Republike Srpske svakako je Nacionalni park “Kozara”. Smješten u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, on zauzima centralni dio planine Kozare. Svojom specifičnom klimom, geografskim položajem, vegetacijskim pokrivačem i drugim karakteristikama izdvaja se kao najneobičnije područje planinskog dijela Bosne i Hercegovine.

Planinski vrhovi i vidikovci, nadmorske visine do 1000 metara, formiraju pejzaže čija ljepota jednako zaustavlja dah i putnicima namjernicima i onima koji na Kozaru dolaze po svoj komadić vedrog neba, svoj dašak vjetra i svoju kap bistre planinske vode. Na zaravnjenom centralnom dijelu planine – platou smještenom na oko osam stotina metara nad morem i u samom središtu vazdušne banje jedinstvene u Evropi - nalazi se hotel “Monument”.

Na samom ulazu u hotel dočekaće Vas naše ljubazno osoblje i preporučiti Vam neki od naših sadržaja. O njihovom kvalitetu i raznovrsnosti ponude najbolje govori činjenica da je naš hotel u proteklom vremenu bio dobitnik najvećih priznanja, koje dodjeljuju domaće i internacionalne turističke organizacije.

Sigurni smo da ćete i Vi uživati u prepoznatljivom, ugodno opremljenom ambijentu, koji u sebi i na poseban način obedinjuje tradicionalno i moderno.

Smještajski kapaciteti:
Udoban smještaj naši gosti potražiće u trideset i jednoj vrhunski opremljenoj sobi i jedanaest luksuznih apartmana, sa ukupno 130 ležaja.
Pažljivo odabran namještaj od masivnog drveta, dekorativni materijali pastelnih tonova i birani ukrasni detalji čine skladnu cjelinu u kojoj ćete se osjećati odmorno, opušteno i zadovoljno. Sve sobe imaju vlastita, moderno i funkcionalno opremljena kupatila. Boravak u njima učiniće da u potpunosti budete zadovoljni svojim izborom.

Na raspolaganju su Vam vrhunski klima uređaji, telefoni sa direktnim biranjem, mini bar, kao i savremena oprema koja daje svim našim gostima mogućnost da uživaju uz satelitske tv programe.

Potpunom ugođaju doprinosi i pogled na predivne pejzaže, koje možete posmatrati sa terasa Vaših soba. Dokle god pogled seže, vidike preplavljuje beskrajno zelenilo šuma i proplanaka, milovanih povjetarcima i okupanih slapovima planinskog sunca.

Ugostiteljski kapaciteti:
Domaćinska atmosfera učiniće da restoran našeg hotela bude mjesto gdje ćete se u potpunosti prepustiti čarima domaće i internacionalne kuhinje. Brižljivo odabrana jela sa posebnom pažnjom za Vas pripremaju vrhunski majstori kuhinje.

Sa kapacitetom od tri stotine mjesta za sjedenje i iskusnim osobljem, restoran našeg hotela je pravo mjesto gdje ćete proslaviti Vaš poslovni uspjeh ili svadbu, dočekati Novu godinu, ali i pozvati Vaše prijatelje na poslovni ručak ili večeru, uz zvuke lagane muzike.

Terasa
U periodu vladavine sunca i toplih dana, našim gostima je na raspolaganju velika terasa u prizemlju hotela. Ukoliko želite da uživate u pogledu na beskrajne zelene oaze bora i smrče, uz izvrstan zalogaj i kapljicu, sigurni smo da je ovo pravi kutak za Vas.

Aperitiv bar
Uz restoran smo za naše goste opremili aperitiv bar. Moderno opremljen prostor, raznovrsna i bogata ponuda pića domaćih i stranih proizvođača i vrhunska usluga, garancija su da ćete se i u ovom dijelu našeg hotela osjećati ugodno i opušteno.

Poslovni sadrzaji:
Boravak na ovom mjestu biće poseban i za sve Vaše poslovne partnere, prijatelje i kolege koje želite pozvati na prezentaciju ili seminar. U prizemlju hotela smještena je kongresna sala, sa dvije stotine mjesta za sjedenje, opremljena prema ukusu savremenog poslovnog čovjeka.

Namijenjena za potrebe kongresnog i zdravstvenog turizma, ova višenamjenska sala nudi ugodnu atmosferu, dnevno svjetlo sa mogućnošću zatamnjenja, a opremljena je savremenom audio i video opremom. U ovoj sali je moguće realizovati i najzahtjevnije prezentacije.

Poslovni salon
Našim gostima je na raspolaganju i poslovni salon, prilagođen radu manjih grupa poslovnih ljudi. Ovaj diskretni i funkcionalni prostor namjenjen radnim i poslovnim sastancima nalazi se na četvrtom spratu hotela. Kao i kongresna sala, opremljen je savremenom audio i video opremom.

Jaki uticaji sredozemne i panonske, a na najvišim dijelovima Kozare i alpske klime, definišu ovo mjesto kao izuzetno atraktivno za sve vidove turizma. Povoljna nadmorska visina idealna je za održavanje dobre fizičke kondicije i zdravstvenog stanja, što doprinosi sticanju pozitivnog emocionalnog iskustva.

U jednodnevnim šetnjama neponovljivim planinskim stazama možete osjetiti sve blagodeti koje je priroda podarila ovom području.

Ski turizam
U neposrednoj blizini hotela izgrađena je moderna skijaška staza dužine osam stotina metara, sa svim pratećim sadržajima, kao i ski-liftovima. Čari zimskih sportova ovdje jednako doživljavaju i mladi i stari, od profesionalnih sportista do rekreativaca željnih druženja i razonode.

Istorijsko nasljeđe
Jedan od najvažnijih centara kulturnih dešavanja na ovom području je Memorijalni kompleks na Mrakovici, mjestu gdje je izgrađen monumentalan spomenik poginulim braniocima ovih prostora u Drugom svjetskom ratu.

Lovni turizam
Posebna pažnja se posvećuje razvoju lovnog turizma, u čemu vodeću ulogu imaju lovište "Kozara" i lovačka udruženja iz okolnih opština.

Tradicija
Blizina brojnih manastira i hramova, drevnih crkvica brvnara i drugih atraktivnih odredišta samo je jedan od razloga da nas posjetite.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com