TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: NOVA DI VRBAS

 

Adresa: Braće Pišteljića 4
78000 Banja Luka
Telefon: 051/348-600
Fax: 051/348-601
Email: prodaja@nova-di-vrbas.ba
Web: www.nova-di-vrbas.ba
   

Izgradnja parne pilane na mjestu gdje je danas locirana fabrika bila je temelj prerade drveta na ovim prostorima i osnivanja drvne industrije "Vrbas" koja od 01.01.1949 godine posluje pod ovim imenom. Pored pilanske prerade razvija se proizvodnja i finalnih proizvoda. Osamdesetih godina prošlog vijeka DI "VRBAS" na prostoru bivše SFRJ postaje lider u proizvodnji trpezarijskih setova, pločastog namještaja, stolica za američko tržište i u opremanju objekata kako u zemlji tako i u Evropi (Hotel "Savoj" u Moskvi, Hotel "Sofija" u Sofiji, Hotel "Atrijum" u Pragu,"Slovenska plaža" u Budvi, Hotel "Holiday inn" u Sarajevu, itd.). Raspadom SFRJ se gubi tržište i proces urušavanja velikih sistema dovodi do pada proizvodnje i laganog gušenja u radu DI "Vrbas" što za krajnju posljedicu ima prestanak rada i pokretanje stečajnog postupka 26.04.2006.godine.

Uz velika ulaganja u objekte i opremu "NOVA DI VRBAS" d.o.o. se vraća na tržište sa prepoznatljivim dizajinom i kvalitetom svojih proizvoda u zaokruženom tehnološkom procesu od proreza trupaca do finalnih proizvoda.

Na licitaciji 07.12.2008.god. imovinu "Vrbasa" je kupila "Niskogradnja" d.o.o. Laktaši u vlasništvu G-dina Ljubomira Ćubića i od tada počinje novo razdoblje u razvoju "Vrbasa". Uz velika ulaganja u objekte i opremu "NOVA DI VRBAS" d.o.o. se vraća na tržište sa prepoznatljivim dizajinom i kvalitetom svojih proizvoda u zaokruženom tehnološkom procesu od proreza trupaca do finalnih proizvoda. 

Proizvodnja je organizovana u pet proizvodnih cjelina povezane zajedničkom infrastrukturom i to:
- Primarna prerada
- Fabrika masivnog namještaja
- Fabrika furniranog namještaja
- Fabrika tapaciranog namještaja
- Opremanje objekata.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com