TELEFONSKI IMENIK :: PROIZVODNJA :: ŠIŠKOVIĆ

 

Adresa: Nikšićki put 1, TREBINJE
Telefon: 059/280-559
Fax: 059/281-156
Adresa: Pažići bb, DANILOVGRAD
Telefon: +382 81 812 310, +382 81 812 761
Email: office@siskovic-online.com
Web: www.siskovic-online.com
   

Porodica Šišković se bavi klesarstvom već više od 100 godina.
Osnivač Preduzeća "Šišković", g. Gojko Šišković je imao trostruku prednost: prohodao je na kamenu, završio školu na kamenu i svim svojim bićem se posvetio poslu u kamenu. I sve se to desilo u dvije zemlje od kamena, Hercegovini i Crnoj Gori.

Od 1963. godine, u Trebinju počinje da funkcioniše firma za proizvodnju i preradu kamena koja i danas uspješno radi pod nazivom DOO"Dragan Šišković" i prerađuje oko 400 kubnih metara sirovine godišnje.

Radi povećanja obima proizvodnje, 1994. godine počinje izgradnja još jednog pogona u Danilovgradu. Danas Preduzeće "Šišković" u Danilovgradu predstavlja najsavremeniju fabriku za proizvodnju i preradu kamena sa godišnjim kapacitetom od 110.000 kvadratnih metara koja može udovoljiti zahtijevima i najprobirljivijih kupaca.

Porodica Šišković je poznata i kao veliki donator humanitarnih akcija i kulturnih događaja, a u realizaciji je i njihov dar gradu Trebinju koji će gradu na kamenu dati još jači pečat.

Kamen sam po sebi ništa ne znači ako se ne poštuje i ne voli. Upravo je to posao Kompanije "Šišković".

Kompanija "Šišković" se bavi obradom kamena u svim njenim fazama, od najjednostavnijih do najsloženijih. Dakle, bavimo se svim onim što se dešava od majdana do najsloženijeg finalnog proizvoda.

Preduzeće raspolaže najsavremenijom opremom i koristi najnovije tehnologije obrade kamena.

Preduzeće "Šišković" u Danilovgradu se razvija brzo. Trenutni kapacitet je 110.000 kvadratnih metara kamena, a taj broj će uskoro biti uvećan.

Organizovano po zahtijevima savremene proizvodnje i menadžmenta, uklapa se u sve svjetske standarde u svojoj branši, tako da bez ikakvih teškoća svoje proizvode uspješno plasira na tržišta Zapada.

Preduzeće je locirano u Danilovgradu, gdje se nalazi i majdan. U Trebinju takođe ima značajne kapacitete u okviru preduzeća "Dragan Šišković".

Kompanija "Šišković" uvijek radi na novim programima i tehnologijama odgovarajući na izazove svjetskog i domaćeg tržišta.

Proizvodi:

  • Polirana i štokovona ploča d=2 cm
  • Mermete d=1,1 cm
  • Sokla
  • Gazišta i čela stepenica
  • Solbanci i klupice
  • Bunja
  • Table (lastre) kitovane i polirane
  • Mermer:
    Za mermer u Visočici pored Danilovgrada kaže se da je neponovljiv i neobnovljiv prirodni dar. Zato ga koristimo odgovorno i racionalno.

Kupcima je namijenjeno samo ono što je već oplemenjeno ljudskim duhom - finalni proizvod u suptilno dizajniranim formama.

Kompanija Šišković ulaže u istraživanja, radi na otvaranju novih rudnika kamena, a istovremeno radi na poboljšanju, racionalizaciji i softiciranju obrade kamena.

Rezultati ispitanih fizičko-mehaničkih osobina (djelimične i kompletne laborato-rijske analize) uzorka prirodnog kamena lokaliteta kamenolom “Visočica” – Spuž

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com