TELEFONSKI IMENIK :: TRGOVINA :: SLADABONI

 

Adresa: Knjaza Miloša 3a, 78000 BANJA LUKA
Telefon: 051/311-212, 311-214
051/215-571 - Knjižara Kultura
051/329-329 - Toyota salon
Fax: 051/303-460
051/329-460 - Toyota salon
Email: slajo@inecco.net
Web: www.sladaboni.com
   

"SLADABONI" d.o.o. osnovana je 1993. god. sa sjedištem u Banja Luci. Tada mala firma sa nekoliko zaposlenih, imala je osnovnu djelatnost prodaju motornih ulja, auto-guma i akumulatora sa vlastitim servisom. Već 1995. god. počinje sa distribucijom i proširenjem servisne mreže. Postaje ozbiljan partner za proizvođače pomenutih proizvoda, te dobija exluzivna prava distribucije Fabrike akumulatora "BLACK HORSE" - Sombor i "VARTA" - Beč, motornih ulja "CASTROL" i "RAFINERIJE ULJA MODRIČA".

Tada već poznata kompanija preuzima najveću i najpoznatiju knjižaru u RS "KULTURA" - B. Luka, te je osavremenjuje i nastavlja sa prepoznatljivim imidžom koji je uvjek imala u ovom gradu.

2003. god. kompanija ulazi u veliku investiciju gradnje nove poslovne zgrade na atraktivnoj lokaciji u gradu. Tada i najveća kompanija u svjetu za prodaju automobila "TOYOTA" vidi ozbiljnog partnera na ovim prostorima, te joj daje i eksluzivno pravo za prodaju i servisiranje vozila.

U okviru poslovne zgrade se sada nalazi najsavremeniji salon i servis, ne samo u našoj zemlji, nego i u okruženju.

Sada kompanija ima 30-tak zaposlenih i zaokružen program djelatnosti. U skoroj budućnosti će se sigurno stvoriti uslovi za proširenje, kao i zapošljavanje novih radnika.

 

AKUMULATORI
"SLADABONI" d.o.o. je sada najveća kompanija u BiH koja se bavi prodajom, distribucijom i servisiranjem akumulatora. Ovlašteni je distributer i serviser Fabrike akumulatora Sombor "BLACK HORSE", "VARTA" i najnovijeg brenda Varte "DYNAMIC". U svom prodajnom programu zastupljeni su akumulatori različite namjene, upotrebe i kapaciteta. To znači da kod nas možete nabaviti sve vrste starter akumulatora za startovanje motornih vozila, poljoprivrednih i gradjevinskih mašina, akumulatore za startovanje motocikala, stacionarne akumulatore za pogon kolica, rasvjetu i napajanje velikih telekomunikacijskih sistema, trakcione baterije za pogon viljuškara, kao i ostale akumulatore specijalne namjene. Za sve akumulatore dajemo garanciju do 24 mjeseca i obezbjedjujemo servisnu mrežu na cjelom području BiH. Kupci u veleprodaji i maloprodaji mogu dobiti akumulatore pod posebnim, najpovoljnijim uslovima,kao i dostavu do prodajnog objekta. Takodje i u našem maloprodajnom objektu kupci uz najpovoljniju cjenu imaju i besplatnu ugradnju. Povjerenjem i kvalitetom želimo i u buducnosti poboljšati uslugu za zadovoljstvo svih naših kupaca.

 

 

KNJIŽARA KULTURA

Knjižara KULTURA sa svojim prepozna- tljivim imidžom i dugom tradicijom predstavlja sinonim za prvoklasnu knjižaru prepunu svega, od kancelarij- skog materijala preko dječijih igračaka do beletristike namjenjene kako djeci tako i odraslima. Posebno moramo napomenuti u sklopu knjižare radi zlatara koja nudi isključivo proizvode ZLATARNE CELJE. Ipak treba istaknuti da je najobimniji dio knjižare a to je beletri- stika.
Da bismo Vam omogućili da sjedite kod kuće i putem e-mail-a naručite željene knjige ponudili smo sve naslove iz naše ponude na ovim stranicama.
Iz kompletne ponude izdvojili smo desetak naslova koji su najatraktivniji, a kompletnu ostalu ponudu možete naći odvojeno po segmentima na sledeći način:

o Riječnici
o Enciklopedije
o Slikovnice i bojanke
o Kuvari
o Lektire
o Istorijske knjige
o Beletristika - domaći autori
o Beletristika - strani autori
o Pjesme
o Izdanja na stranim jezicima
o Bajke, basne i priče
o Beletristika - dječija
o Religijske knjige
o Ostale knjige i časopisi
o Alternativna medicina
o Kreativni centar

 

TOYOTA

 

Toyota je jedan od najvećih proizvođača automobila, s prodajom preko 8,8 milijona modela u 2008. godini na svih pet kontinenata. Na top 10 ljestvici koju izrađuje kompanija Fortune Global 500, Toyota je među vodećim, globalnim svjetskim kompanijama, i može se pohvaliti da je proizvođač automobila kojem se ljudi najviše dive, postignuće za koje kompanija vjeruje da proizilazi iz činjenice da je posvećenost zadovoljstvu stranke Toyota oblikovala temeljem niza vrijednosti i principa koji imaju svoje korijene u godinama samih početaka kompanije u Japanu.

 

Toyotina posvećenost kvalitetu
Ništa nije tako dobro da se ne može učiniti boljim. To je razlog zašto neprekidno težimo poboljšanju svega što činimo.
To nije samo naš moto. Naša vizija ne visi na zidu i nije nešto što lako zaboravljamo.

To je jednostavno način na koji radimo. U japanskom za to postoji posebna riječ: 'kaizen'. Ona označava "kontinuirano poboljšavanje", a to je temeljno načelo koje nas vodi potpunoj kvaliteti.

Ova posvećenost kvaliteti dovela je do stvarnih prednosti koje se odražavaju na kvaliteti života. To znamo po tome što je Toyota stalno u vrhu po svim nezavisnim istraživanjima zadovoljstva kupaca . To je također dokaz da kroz izuzetne rezultate koje Toyota postiže prema Euro NCAP-ovim sigurnosnim testovima. Prije svega to znamo zato što naše poslovanje usmjeravamo tako da svojim kupcima pružimo najbolje, i to od trenutka kupovine svog automobila do trenutka kada ga eventualno prodaju.

Svaki put kad sjednete za Toyotin upravljač i upalite motor obuzima vas osjećaj potpunog povjerenja. To povjerenje počiva na saznanju da je automobil koji vozite dizajniran i konstruisan prema najvišim standardima kvaliteta i pouzdanosti.

Za Toyotu kvalitet nije samo cilj. To je način života.

 

AYGO je plod nadahnuća japanskom kulturom, a njegove glatke linije pružaju savremen i moderan izgled u kombinaciji s utiskom individualnosti. Njegov snažan i dinamičan oblik nadahnule su linije jet skia, a uredna unutrašnjost sažima profinjenost i uzbudljivost kokpita glisera. Dinamične vozne karakteristike pružaju osjećaj slobode. Ispod elegantnog poklopca motora nalazi se 1,0-litreni WT-i benzinski motor s 68 KS. AYGO je prostrani mali automobil s tri ili pet vrata te prostorom za četiri putnika.

 

Toyota Yaris najnoviji je rezultat nastojanja kako izraditi vozilo koje će udovoljiti i najzahtjevnijim potrebama.
Napredno razmišljanje u jednom je vozilu udružilo privlačan oblik, sigurnost i najnoviju tehnologiju. Za Yaris ne vrijede uobičajena pravila jer se u elegantnom kompaktnom obliku udružilo mnogo domišljatih ideja koje zajedno omogućuju doživljaj vožnje.
Možete birati između četiri različita motora: tri benzinska WT-i motora, 1,0-litrenog (69 KS), 1,3’litrenog (87 KS) i 1,8 Dual WT-i (133 KS), te dinamičnog
1,4 D-4D dizelskog motora koji ima impresivnih 90 KS.

 

Auris

U životu postoje trenuci u kojima se sve postavi u sklad, kada osjetite da ste pronašli ravnotežu. To su osjećaji koji vas preplavljuju kada sjednete u Auris.
On je, inače, koncipiran oko vozača - iznutra prema van. Svojstvena unutrašnjost uokvirena u dinamičku i izvornu vanjštinu ono je što i kratku vožnju pretvara u izniman doživljaj.
Na raspolaganju je paleta od pet uglađenih agregata snage od 90-177 KS koja uključuje nove dizelske motore
D-4D s turbo punjačem i benzinske modele WT-i udružene s ručnim i automatskim mjenjačima.

 

Corolla
Redizajnirana i redefinisana, Corolla je sada otmjeni sedan. Izrađena na sasvim novoj platformi, mješavina tradicionalne Corolla snage - vrijednosti, vrhunskog vanjskog izgleda i vrhunskih radnih karakteristika i još lakšeg upravljanja s najvišom razinom udobnosti i kvalitete.
Dobro došli u svoj novi automobil.
Corollina snaga dolazi iz game optimi- zovanih motora, uključujući uglađeni 1,6-litr. Dual WT-i benzinski motor te živahan 2,0-litreni D-4D dizelski motor.

 

 

Corolla Verso
Dinamična, raznovrsna i inovativna:
Corolla Verso je sve to i više od toga.
Sportski dizajn i domišljata modularnost.
Dinamičan izgled i sigurnost vodeća u klasi. Udobna i fleksibilna za prevoz do sedam odraslih putnika. Zapravo, fleksibilnost Corollu Verso čini savršenom za brzi, moderni način življenja omogućavajući vam da živote život do kraja.
Corolla Verso dolazi s mogućnosti izbora između dva mjenjača. Motori D-4D sa 177 KS i 136 KS imaju ultra glatki šest-brzinski ručni mjenjač; dok motor 1,6 WT-i dolazi s pet-brzinskim ručnim mjenjačem. Kod motora 1,8 WT-i možete izabrati inovativni ručni mjenjač s više načina rada, koji vam omogućuje da se prebacujete iz sekvencijalnog ručnog i automatskog načina rada.

 

Toyota Avensis pruža naprednu tehnologiju i izuzetan komfor koji zajedno stvaraju utisak kvaliteta kakvu i očekujete od ovog modela.
U oblikovanju vanjskog izgleda ali i unutrašnjosti vozila primjetićete cijeli niz novih rješenja. Moderne boje i unutra-šnje obloge, kao i četiri razine opreme, uključujući ekskluzivni Executive, daju Avensisu dinamičnost i sofisticiranost. Od motora se nudi potpuno novi 2,0 D-4D 125, preko srednjeg 2,2 D-4D 150 do najmoćnijeg 2,2 D-4D 180 Clean Power, odmah ćete shvatiti da su Avensis stvorili zaljubljenici u vožnju za druge zaljubljenike u vožnju.

 

Prius
Toyota Prius utjelotvoljenje je velike ideje. To je automobil u kojem se susreću snaga i tačnost, inovativnost i vizija, performanse i odziv.

Prius je među ostalim priznanjima osvojio i naslov Evropskog automobila za 2005. godinu. Ima futuristički i aerodinamički oblik s koeficijentom otpora samo 0,26.

Tehnologija Hybrid Sinergy Drive postavlja nova pravila. To je odmjerena kombinacija benzinskog i elektromotora. Rezultat? Odlične performanse i nevjerovatno ekonomična potrošnja goriva sa sviješću o zaštiti okoline. Elektromotor ima dovoljno snage za samostalni pogon vozila.

 

RAV4

Profinjena, dinamičnija i naprednija nego ikad, sasvim nova Toyota RAV4 nastavlja prkositi očekivanjima i konvencijama. Uvođenje integrisanog sastava aktivnog pogona (Integrated Active Drive System) osigurava bolje iskustvo vožnje, bolju kontrolu i novi nivo pouzdanosti. D-4D modeli dizel motora i WT-i modeli benzinskih motora se kombinuju za stvaranje atraktivne ponude. Vrlo naprednim aerodinamičkim oblikom karoserije, kao i pametnim spajanjem inovativne tehnologije, naprednih radnih karakteristika i novih nivoa udobnosti, RAV4 u potpunosti redefiniše iskustvo vožnje u terencu.

 

Land Cruiser je posljednja u nizu beskompromisnih i inovativnih vozila u proteklih pedeset godina. Po asfaltu i u off-road vožnji, njegove vozne sposobnosti su besprijekorne. To je snažan terenac 4x4 s vrhunskom voznom tehnologijom i izvanrednom udobnosti unutrašnjosti te profinjenosti koja ga čini udobnim i uzbudljivim za vožnju.
Nakon gotovo pola stoljeća pomicanja granica preko linije mogućeg, Land Cruiser je postao prava ikona. A legenda se nastavlja.

 

Land Cruiser V8

Kralj svih puteva Land Cruiser V8 pokreće najnaprednija dinamička tehnologija. Bilo da vozite niz strmu i sklisku padinu ili kroz vodu, blato ili jednostavno većom brzinom po autocestu – Land Cruiser osigurava izvanredno iskustvo vožnje. Na asfaltu ili u off-road vožnji, uživat ćete u udobnosti i profinjenosti njegove luksuzne unutrašnjosti.

 

 

 

 

Hilux

Sa Toyotom Hilux imate slobodu činiti šta god želite, kada god to želite i bez da vam išta stoji na putu. Slavna zbog svojih off-road sposobnosti, izdržljivosti, pouzdanosti i svestranosti, Toyota Hilux pruža beskonačne mogućnosti kojima je jedina granica vaša mašta.
3,0-litreni D-4D 171 agregat daje 343 Nm između 1.400 i 3.400 okr./min, što je vodeći podatak u klasi, s mogućnošću vuče prikolice s kočnicama od 2.250 kg.
Za 2,5-litreni D-4D 120 agregat okretni momenat je na inzvarednih 325 Nm pri 2.000 okr./min u 4WD režimu rada s mogućnošću vuče prikolice s kočnicama od 2.250 kg..

 

Hiace

Na neke se stvari u poslu sa sigurnošću trebate osloniti. Bez obzira šta sve obuhvaća vaš radni dan, možete računati na savršenu izdržljivost Toyote Hiace.
Hiace se razvio kako bi ponudio svu robusnu fleksibilnost koju vaš posao zahtjeva. Da ne spominjemo uvjerljivo visok standard sigurnosti, s vozačevim vazdušnim jastukom i ABS-om u serijskoj opremi.

 

 

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com