TELEFONSKI IMENIK :: INSTITUCIJE :: ZVORNIK

 

Adresa: Svetog Save 124,
75400 Zvornik
Centrala: 056 232 200
Email: zvornik@teol.net
Web: www.gradzvornik.org

Privredna društva i preduzetnici

Grad Zvornik važi za privredno najrazvijeniji grad regije Birač.

Na području Zvornika posluju 1.177 privredna subjekta među kojima je 348 privrednih društava i 829 preduzetnika.

Nešto više od 87% privrednih društava je organizovano kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Ostalo su akcionarska društva.

Članstvo u organizacijama

Grad Zvornik je jedinica lokalne samouprave koja veoma aktivno učestvuje u procesima projektnog planiranja i razmjene iskustava. Ove aktivnosti najlakše se provode kroz članstva u različitim domaćim i međunarodnim organizacijama:

  • Savez opština i gradova Republike Srpske
  • Covenant of Mayors
  • Mayors for Peace
  • Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE)

Gradske ustanove kulture

NARODNA BIBLIOTEKA I MUZEJSKA ZBIRKA DOM OMLADINE

Sport u Zvorniku

Zvornik kroz istoriju ima zapažene rezultate u različitim sportovima i veoma razvijenu kulturu bavljenja sportskim aktivnostima kod svih uzrasta. Ekipni sportovi, kao što su odbojka, fudbal i košarka već decenijama privlače veliki broj mladih da se bave i rekreativno i profesionalno. Razna sportska takmičenja organizuju se tokom godine u Zvorniku, a ujedno veliki doprinos fizičkoj aktivnosti daje školski sport na području grada.

Na području Zvornika registrovano je 48 sportskih klubova. Zvanično prvi osnovani klub na teritoriji Grada Zvornik je FK „Drina“, a osnovan je 1945. godine. Na teritoriji Grada Zvornik, ukupan broj članova svih sportskih klubova je 1936, od čega je 70 % muškaraca, a 30% žena.

Zelene površine

Zemljišni pokrivač grada Zvornik je vrlo heterogen, kako u pogledu zastupljenosti sistemskih jedinica, tako i u pogledu svojstava zemljišta.

Prema statističkim podacima, poljoprivrednog zemljišta je 20.760ha koji čine 55,86% ukupne površine grada Zvornik. Pri tome bašte i oranice zauzimaju 15.924ha od kojih je 70% zasijano. Na prostoru grada Zvornik imamo 341 ha livada. Ok ukupne površine grada skoro 37% su šume.

Na području grada ima dosta pojedinačnih ili više stabala drveća i travnjaka sa ukrasnim rastinjem, uglavnom ispred stambenih zgrada, ustanova i preduzeća.

Dekorativno rastinje uljepšava prostor oko fontane na platou ispred Osnovne škole „Sveti Sava“, zelenila ima u dječijem parku, dok je na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici posađen drvored katalpi.

Gradska plaža u cjelosti predstavlja zelenu površinu sa velikim brojem stabala topole.

 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com