TELEFONSKI IMENIK :: INSTITUCIJE :: ZVORNIK

 

Adresa: Svetog Save 124
75400 ZVORNIK
Telefon: 056/232-200 - Centrala
         232-201 - Načelnik
Fax: 056/232-221
Email: zvornik@teol.net
Web: www.opstina-zvornik.org

 

Teritorija opštine Zvornik prostire se na površini od 387 kvadratnih kilometara i nalazi se u sjeveroistočnoj Bosni. Grad Zvornik leži na istočnim obroncima Majevice na nadmorskoj visini od 146 m.

Zvornik ima povoljan geografski položaj i skoro da je tačno lociran na sredini puta za tri velika urbana centra: Beograd, Novi Sad i Sarajevo. Preko dva mosta na rijeci Drini odvija se drumski i željeznički saobraćaj sa svim dijelovima Srbije i Crne Gore.

Opština Zvornik graniči se sa opštinama Bratunac, Milići, Vlasenica (na jugu), Šekovići, Osmaci, Kalesija (zapad), Lopare, Ugljevik i Bijeljina (sjever) a na istoku rijekom Drinom i Srbijom i Crnom Gorom.

Na području opštine Zvornik po posljednjem popisu živi oko 55 000 stanovnika od kojih je oko 25 000 raseljenih i izbjeglih lica. Opština ima 61 naseljeno mjesto sa oko 13 000 domaćinstava organizovanih u 55 mjesnih zajednica. Pored grada Zvornika veća naseljena mjesta su: Kozluk, Pilica, Lokanj, Karakaj, Tršić, Drinjača, Čelopek, Roćevići, Orahovac i dr.

Zvornik je grad burne prošlosti i jedan od najstarijih na prostoru Bosne i Hercegovine.

Opština Zvornik danas se ubraja u 9 najrazvijenijih opština Republike Srpske. S pravom je smatraju urbanim, trgovinskim, komunikacijskim, industrijskim, zdravstvenim, obrazovnim, sportskim, kulturnim i turističkim centrom šire regije Birča i Podrinja.

 

  

     
 

 


© Copyright 2003. Sva prava zadržana.
TELEKOM - TELEFONSKI IMENIK
Email: tti@telefonski-imenik.com